Mükemmel bir Türk kahvesi nasıl yapılır?

Mükemmel bir Türk kahvesi nasıl yapılır?

Yazar: Şaylı Rio Okunma Sayısı: 1974 Yayınlanma Tarihi 04 May 2016 Yorum: 0

Bol köpüklü Türk Kahvesi nasıl yapılır? sorusuna yanıtı püf noktaları ile birlikte haberimizde. İşte size bol köpüklü harika bir Türk Kahvesi tarifi ve Türk Kahvesi kaç kalori sorusunun yanıtı…

TÜRK KAHVESİ NASIL YAPILIR?

Türk kahvesi; genellikle 4 şekilde hazırlanır. Kahve pişirilmeden önce içene ne şekilde içtiği mutlaka sorulur. Sade kahveye şeker eklenmez. Az şekerli kahve 1 çay kaşığı şeker, Orta şekerli kahve 2 çay kaşığı şeker,

Çok şekerli kahve 3 çay kaşığı şeker kullanılarak yapılır.

– Cezvenin içerisine her fincan kahve için; bir fincan su, 2 çay kaşığı kahve ve şeker koyun.
– İyice karıştırın, cezveyi kısık ateşe yerleştirin ve yavaşça kaynama derecesine getirin.
– Kahve ne kadar ağır yani kısık ateşte pişerse o kadar lezzeti artar.
– Kaynamaya başlayınca üstte oluşan köpüğü fincanlara dağıtın, yeniden kaynatın ve kalanı fincanlara dağıtın.
– Kahve, servis yapılırken kendine özgü Türk kahvesi fincanında servis edilir. Afiyet olsun!..



Yorumlar
Yorum Yap